فهرست مطالب

مجله راهبرد سیاسی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 20، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا رضایی، قاسم ترابی صفحات 1-21

    هدف مقاله حاضر تبین مفهومی و محتوایی جنگ‏های نوین ازجمله جنگ سایبری، جنگ شناختی، جنگ اطلاعاتی و جنگ ترکیبی است. در این راستا سوال اصلی مقاله این است که در مفهوم ‏شناسی جنگ‏ های نوین، چه عناصر مشترکی وجود دارد؟ در پاسخ به سوال فوق این فرضیه مورد سنجش قرار می‏گیرد که فناوری مهم‏ترین عنصر مشترک در تمامی جنگ‏های نوین محسوب می‏شود. به تعبیری دیگر، درنهایت آنچه باعث شده جنگ‏های نوینی چون جنگ سایبری، جنگ شناختی و جنگ ترکیبی شکل بگیرد و یا باعث تحول جنگ‏های کلاسیک ازجمله جنگ اطلاعاتی به ابعاد جدیدی شده است، بحث انقلاب در عرصه فناوری و به ‏ویژه انقلاب سایبری است. در این راستا سطح آمادگی جهت مقابله با چنین جنگ‏ هایی، بستگی فراوانی به سطح دانش و فناوری هر کشوری دارد. با توجه به این امر، مقاله حاضر قصد دارد چهار حوزه جدید جنگ شامل حوزه سایبری، شناختی، اطلاعاتی و ترکیبی را موردبحث و بررسی قرار دهد و ضمن واکاوی مفهومی و محتوایی، نقش برجسته فناوری در ابعاد مختلف آن ها را مورد توجه قرار دهد. روش مورد استفاده در این مقاله، روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه روش کتابخانه ‏ای و اینترنتی است.

    کلیدواژگان: جنگ‏های نوین، جنگ سایبری، جنگ شناختی، جنگ اطلاعاتی و جنگ ترکیبی
  • سید ابوذر فلسفی زاده حقیقی* صفحات 23-37
    کارگران مهاجر جایگاه نامشخصی را در نظام های حقوقی دولت-ملت ها اشغال کرده اند. حتی زمانی که این کارگران به طور قانونی مهاجرت می کنند، از حقوقی محدودتر از حقوق شهروندان برخوردار هستند. جستار حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد کارگران مهاجر و رویکرد اتحادیه اروپا پرداخته است تا چگونگی تاثیر آنها را بر مرز بین نظام های حقوقی ملی در این رابطه را روشن سازد. مقاله توصیفی تحلیلی بوده و از روش کتابخانه ای استفاده شده است. در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری و تمامی موازین اخلاقی رعایت شده است. از جمله نتایج تحقیق اینکه کارگران مهاجر از برخی حقوق برخوردار هستند؛ کنوانسیون ملل متحد درباره حقوق کارگران مهاجر بیشتر ناظر بر حققو بشر است تا حقوق شهروندی کارگران. حقوق سلبی با تمرکز بر محافظت از آسیب هایی مشخص. در عین حال حمایت نسبت به شهروندی رسمی در سطح بالاتری از حمایت از حقوق کارگر مهاجر قرار دارد.
    کلیدواژگان: کنوانسیون، سازمان ملل متحد، کارگران مهاجر، اتحادیه اروپا، حقوق بشر
  • رحمت عباس تبار*، محبوبه همتی صفحات 39-62
    مدرنیته به عنوان یکی از پدیده های بنیادین و تاثیرگذار در دنیای معاصر و به ویژه در فضای سیاست، اساسا دارای پیامدهایی متفاوت و دوگانه است، که می توان از با عنوان چهره "ژانوسی" مدرنیته یادکرد. مدرنیته از یک سو دارای وجهی توسعه بخش و از سویی دیگر دارای وجهی تاریک و گونه ای از توتالیتاریانسم می باشد. بدین ترتیب محوریت مقاله حاضر اساسا بررسی این چهره ژانوسی مدرنیته و بازنمایی آن در رفتارشناسی یکی از جریانات رادیکال اسلامی در منطقه خاورمیانه یعنی داعش است. بنابراین سوال اصلی مقاله آن است که چهره ژانوسی مدرنیته چه تاثیرات و پیامدهایی بر رفتارهای سیاسی داعش داشته است؟ و آیا اساسا می توان پارادوکس یا چالش میان سنت و مدرنیسم در رفتارشناسی سیاسی داعش را بازتابی از چهره ژانوسی مدرنیته دانست؟ چارچوب نظری مقاله، مبتنی بر نظریه های مدرنیستی و رهیافت های انتقادی آن است. برای نگارش مقاله و گردآوری داده ها از منایع کتابخانه ای و روش توصیفی -تحلیلی استفاده شده است. یافته های مقاله حاکی از آن است که رفتارهای پارادوکسییکال داعش، محصول دوگانگی یا چهره ژانوسی مدرنیته بوده و تعامل مدرنیته با داعش، کشاکشی از سنت و تجدد را در عملکرد آن ایجاد کرده است.
    کلیدواژگان: داعش، مدرنیته، سنت، عقلانیت ابزاری، توتالیتاریانیسم
  • حانیه کریمی*، محمد ولی مدرس، غلامرضا کریمی صفحات 63-79
    عربستان و ایران ، از دیرباز به عنوان دو رقیب اصلی در منطقه ی خاورمیانه شناخته می شوند . اما در طی سال های گذشته روابط میان این دو کشور بسیار پیچیده و ابعاد نوینی به خود گرفته است . در این میان ، یکی از موضوعاتی که در سال های گذشته روابط میان این دو کشور را تیره و تار ساخته است ، تحولات درونی یمن می باشد . بنابراین ، هدف نوشتار حاضر ، تقابل هویتی و ایدیولوژیکی عربستان سعودی و ایران در مطالعه یمن می باشد. نویسنده بدنبال پاسخ به این پرسش اساسی بوده است که عربستان و ایران چگونه در تحولات یمن نقش ایفا کرده اند ؟ فرضیه ای که در پاسخ به این سوال مطرح می شود این است که عربستان و ایران از طریق عوامل هویتی ، در تحولات یمن نقش ایفا کرده اند که این امر منجر به چالش بین دو کشور شده است . با توجه به هویت سنی و وهابی عربستان و نگرانی این کشور از گسترش تشیع و تقویت نفوذ ایران در منطقه ی خلیج فارس و در نهایت کل خاورمیانه ، می توان تقابل عربستان و ایران در یمن را بر اساس رویکرد سازه انگاری تبیین کرد
    کلیدواژگان: عربستان، ایران، یمن، هویت، سازه انگاری
  • مرجان نوری* صفحات 81-96
    امروزه فرآیند توسعه و بالاخص توسعه پایدار مهم ترین دغدغه و نگرانی مسیولان اکثر کشورها به خصوص کشورهای درحال توسعه قلمداد می گردد و بیش ازهمیشه باور بر این است که باید مردم را ورای قومیت، نژاد، مذهب و جنسیت، مهم ترین سرمایه هرکشورو ذی نفعان وعاملان حقیقی توسعه درنظرگرفت.این امر به نوبه خود مستلزم به کارگیری استعدادها وتوانمندی های انسانی ازیک سوو مشارکت فعالانه و مستمر افراد جامعه در مراحل مختلف توسعه، از سوی دیگر است.از این منظر واژه مشارکت با طرح مقوله توسعه از دهه 1940 میلادی مطرح و ازاواخر دهه 1950 میلادی به منزله مفهومی مهم در مباحث توسعه اقتصادی دنبال شده و بالاخره در دهه 1970 میلادی با شکل گیری واژه توسعه پایدارمفهوم وسیعی به خود گرفت، به طوری که مشارکت را وسیله توسعه به شمار آوردند. حال باید دید میزان مشارکت زنان در کشور ایران به چه چیزهایی بستگی دارد؟ ایا راهکارهایی برای بهبود افزایش ان وجود دارد ؟ مطابق سرشماری سال 1395در ایران زنان به منزله نیمی از جمعیت، فقط 19/17 درصد از شاغلان محسوب می شوند و هم چنان منبع بکر توسعه تلقی می شوند.
    کلیدواژگان: مشارکت، زنان، اجتماعی، مشاغل، استان گلستان
  • علیرضا سمیعی اصفهانی*، نفیسه الله دادی صفحات 97-119
    خشونت از اموری است که همواره در عالم واقع رخ می دهد و اشکال و گونه های متعددی دارد. این پدیده صرفا به خشونت آشکار یا خشونت فیزیکی و بدنی محدود نمی شود بلکه گونه های پنهانی نیز دارد که اساسا در زبان وکلام نهفته است. برای نمونه، تفکر و ذهنیت نوسازی و توسعه در نظر نخست حقیقتی مطلوب را بازمی نماید، با این حال در عالم اندیشه و تفکیک های حاصل از آن می توان رگه هایی از خشونت زبانی یا انتزاعی را در آن کشف کرد. از این منظر نوشتار پیش رو با بهره گیری از روش شالوده شکنی ژاک دریدا درپی واکاوی و فهم بنیان و منشاء خشونت در نظریات نوسازی و توسعه غربی است. دریدا با روش واسازی یا شالوده شکنی در پی بررسی دوگانگی ها و تقابل های نهفته در زبان است. یافته های پژوهش نشان می دهد که با توجه به دترمینیسم هستی شناختی، معرفت شناسی و روش شناختی نظریات نوسازی و توسعه و همچنین تمایزها و تقابل های معنایی نهفته در مفاهیم ابداعی آنها مانند عقلانی/غیرعقلانی، سنت/مدرنیته، توسعه یافته/عقب مانده، وحشی/متمدن، بافرهنگ/بی فرهنگ، شهری/روستایی، فقیر/ متمول و... این نظریات حامل خشونت انتزاعی و بنیادی یا همان خشونت اولیه دریدایی هستند که ظرفیت و قابلیت آن را دارند که در عمل به خشونت ثانوی یا همان خشونت عینی بدل گردند.
    کلیدواژگان: نوسازی، توسعه، تمایز و تقابل معنایی، دریدا، خشونت انتزاعی-زبانی
  • سید حمید آرمند، عبدالمحمد کاشیان* صفحات 121-152
    یکی از عوامل موثر برمدیریت وکنترل تحریم ها ومقاوم سازی اقتصاد دربرابرآن، مدیریت آثار روانی آن است. به طوری طبیعی تحریم ها آثار روانی متعددی ایجاد می کند که ازجمله آن ایجاد نوسان در بازارهای حیاتی اقتصاد است و در نتیجه مواجهه صحیح با آن نقش زیادی در مدیریت نوسانات بازارها دارد. این مقاله، به تجزیه وتحلیل تاثیر متقابل جنبه های روانی تحریم ها وریسک بازار ارز، مسکن وبورس با استفاده از الگوی خود رگرسیونی (VAR) و داده های ماهانه سال 1385 تا1399 می پردازد و باتحلیل نتایج به دست آمده راهکار هایی را برای مقاوم سازی اقتصاد پیشنهاد می کند. نتایج این الگو نشان ازوجود رابطه متقابل بین اثرروانی تحریم وریسک بازار در کوتاه مدت و بلندمدت دارد. اثر روانی تحریم ها ریسک بازار ارز و بورس را افزایش و ریسک نوسانات بازار مسکن را کاهش می دهد و در مقابل افزایش ریسک نوسانات بازارها ارز و بورس منجر به افزایش اثر روانی تحریم ها در جامعه می شود. به عبارتی دیگر ادراک عمومی غالب و تصور ذهنی ایجادشده در جامعه، اثرگذاری تحریم ها را بیشتر نشان می کند و این کمک شایانی به تحریم کنندگان برای افزایش فشار می کنند. در نتیجه پیشنهاد می شود از طریق کوچک سازی جنبه های روانی تحریم، بی اهمیت نشان دادن آن ها و بیان و اجرای راهکارهای دور زدن تحریم تا حد زیادی فشار های ناشی از نوسانات بازاررا کنترل کرد
    کلیدواژگان: نوسانات، بازار ارز، بازار مسکن، بازار بورس، اثر روانی تحریم، مدیریت ریسک
  • فریبرز محمدی*، سید محمدجواد مومنی، محمدحسین تقوی کوتنائی صفحات 153-176

    قلمروهای ژیواستراتژیک قبل از دو جنگ جهانی براساس اهداف نظامی ترسیم می گردید در نتیجه مناطق ژیوپلیتیک نیز می بایست توجیه کننده و در بردارنده اهداف و برنامه های نظامی می بودند و به همین علت به محض احساس کوچک ترین تغییر و تحول در ساختار نظام ژیوپلیتیکی هر کشور ایجاد درگیری نظامی و توسل به زور گریزناپذیر بود. به مرور زمان و پس از فروپاشی بلوک شرق و بوجود آمدن تغییرات و تحولات جدید در مقوله امنیت و مباحث استراتژیک و غلبه اهداف اقتصادی سیاسی بر موضوعات صرفا سیاسی ساختارهای نظام های ژیوپلیتیکی به سمت تبدیل شدن به ژیواکونومی در حال حرکت می باشند از این رو قلمروهای ژیواستراتژیک حتی فرسنگ ها دورتر از مرزهای سرزمینی باید توجیهی اقتصادی- نظامی داشته باشد. این چرخش قابل ملاحظه ای است که ما امروزه شاهد تغییر در استراتژی های گوناگون قدرت ها به ویژه ایالات متحده آمریکا هستیم و روی همین اصل برای اولین بار دراواخر قرن دهه 90 میلادی واژه ژیواکونومی مطرح شد که برخی به اشتباه آن را جایگزین ژیوپلیتیک می دانند و گروهی هم به اشتباه فکر می کنند که دوران ژیوپلیتیک به سر آمده و دوران ژیواکونومیک مطرح است. در حالی که این یک اشتباه در تعبیر مفاهیم است زیرا واژه ژیواکونومی در واقع تغییر نام و هدف ژیواستراتژی است. به تعبیر صحیح تر در مفهوم ژیواکونومی، اهداف با دخل تصرف در استراتژی های اقتصادی، با بهره گیری از بستر ژیوپلیتیک به اهداف استراتژیک تغییر شکل داده اند.

    کلیدواژگان: جغرافیا، قدرت، اقتصاد، ژئواستراتژیک، ژئوپلتیک، ژئواکونومی، غرب آسیا
  • علیرضا کاظمی زاد حیدرباغی، حسین احمدی سفیدان*، عزیز جوان پور هروی، احسان شاکری صفحات 177-197

    این تحقیق با هدف ارایه استراتژی مناسب برای مدیریت فضای مجازی با رویکرد مشارکت سیاسی با استفاده از تکنیک SWOT انجام شده است. روش تحقیقی توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شهروندان شهر تبریز در سال 1400 بودند، که تعداد آنها نامحدود و نامشخص بود که براساس فرمول کوکران 384 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل یک پرسشنامه محقق ساخته 51 سوالی محقق ساخته برای سنجش استراتژی های استخراج شده و پرسشنامه استاندارد مشارکت سیاسی فرج زاده (1393) بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده های کمی از آمارهای توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد استراتژی محافظه کارانه و استراتژی تدافعی در مدیریت فضای مجازی تاثیر معکوس بر مشارکت سیاسی شهروندان دارد و استراتژی تهاجمی و استراتژی رقابتی در مدیریت فضای تاثیر مثبت بر مشارکت سیاسی شهروندان دارند، و میزان مشارکت سیاسی 3/8 درصد شهروندان خیلی کم، 4/17 درصد کم، 3/38 درصد متوسط، 4/21 درصد زیاد و 8/14 درصد خیلی زیاد بوده است. به طور کلی مشارکت سیاسی شهروندان در حد متوسط می باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی، مدیریت، فضای مجازی، مشارکت سیاسی، مدل SWOT
|
  • Alireza Rezaie, Ghasem Torabi Pages 1-21

    This study is intended to define the concept and content of new wars, viz. cyber warfare, cognitive warfare, information warfare and hybrid warfare. The main argument, therefore, is that what are the common grounds in the conceptualization of new wars? To answer the question, this hypothesis is tested that technology mainly constitutes the common ground in the entire array of contemporary wars. In other words, eventually the revolutionary change in technology and specifically cyber revolution shape such new forms of Warfare as cyber warfare, cognitive War and hybrid War and transform essentially the classic wars including information wars. Indeed, the level of preparedness to cope with these wars is heavily rested upon national records in technology and knowledge. With this in mind, the objective is to draw on four new types of war, namely cyber, cognitive, information and hybrid and shed new lights on the prime significance of technology with a focus on the content and concept of these new wars. A descriptive-analytical approach was taken based on deskwork at libraries and using the Internet.

    Keywords: New Wars, Cyberwarfare, Cognitive warfare, Information Warfare, Hybrid War
  • Seyed Abozar Falsafizadeh Haqiqi * Pages 23-37
    The present paper aimed to study Migrant workers occupy an uncertain position in the legal systems of nation-states. Even when these workers migrate legally, they have more limited rights than citizens. This paper applies a descriptive-analytical method to examine the UN Convention on Migrant Workers and the approach of the European Union to clarify how these two conventions affect the border between national legal systems in this regard. The library method was used to conduct this descriptive-analytical research. Originality of texts, honesty and confidentiality were preserved in this paper. Research shows that migrant workers have certain rights; The UN Convention on the Rights of Migrant Workers is more concerned with human rights than the civil rights of workers. Negative rights with a focus on protecting specific injuries. At the same time, the protection of official citizenship is at a higher level than the protection of migrant workers' rights, however, unresolved issues remain.
    Keywords: Convention, United Nations, migrant workers, European Union, Human rights
  • Rahmat Abbastabar *, Mahboube Hemati Pages 39-62
    Modernity, as one of the fundamental and influential phenomena in the contemporary world, and especially in the field of politics, has fundamentally different and dual consequences, which can be described as the Janus face of modernity. A figure whose reflection can be seen in the behavior of many forces and political currents of the present age. Modernity, on the one hand, has a developmental aspect and, on the other hand, has a dark aspect and a kind of totalitarianism. Thus, the focus of the present article is mainly on the study of this Janus face of modernity and its representation in the behavior of one of the radical Islamic currents in the Middle East, namely ISIS. So the main question of the article is what effects and consequences has the Janus face of modernity had on the political behavior of ISIS? And can the paradox or challenge between tradition and modernism in ISIS's political behavior be fundamentally a reflection of the Janus face of modernity? The theoretical framework of the article is based on modernist theories and critical approaches. Library resources and descriptive-analytical methods have been used to write the article and collect data. The findings of the article indicate
    Keywords: ISIS, modernity, Tradition, Instrumental Rationality, Totalitarianism
  • Hanieh Karimi *, Mohammad Vali Modarres, Gholamreza Karimi Pages 63-79
    Saudi Arabia and Iran have long been recognized as the two main rivals in the middle east regional. But over the past years , relations between the two countries have become very complex and have taken on new dimensions. Meanwhile , one of the issues that has strained relations between the two countries in recent years is the internal developments in yemen. Therefore , the purpose of the present article is the identity and ideological confrontation between Saudi Arabia and Iran in the study of yemen. On this basis , the author seeks to answer the fundamental question of how Saudi Arabia and Iran played a role in the developments in yemen? The hypothesis that arises in response to this question is that Saudi Arabia and Iran have played a role in the developments in yemen through identity factors , This has led to a challenge between the two countries.Given the Sunni and Wahhabi identity of Saudi Arabia and its concern about the spread of Shiism and the strengthening of Iran's influence in the Persian Gulf region and ultimately the entire Middle East , the Saudi – Iranian confrontation in yemen can be explained based on a constructivism approach.
    Keywords: Saudi Arabia, Iran, Yemen, identity, constructivism
  • Marjan Nouri * Pages 81-96
    Today, the process of development, especially sustainable development, is considered the most important concern of the officials of most countries, especially developing countries, and more than ever, it is believed that people should be considered beyond ethnicity, race, religion and gender, the most important capital of any country, beneficiaries and agents. considered real development. This, in turn, requires the use of human talents and abilities on the one hand, and the active and continuous participation of people in the society in various stages of development, on the other hand. The 1950s was followed as an important concept in economic development discussions, and finally in the 1970s, with the formation of the term sustainable development, it took on a broad meaning, so that participation was considered a means of development. Now we have to see what the participation rate of women in Iran depends on? Are there any solutions to improve its increase? According to the census of 2015, in Iran, women constitute half of the population, only 17.19% of the employed, and they are still considered a virgin source of development.
    Keywords: women', Participation, Social, Jobs, Golestan province
  • Alireza Samei Esfahani *, Nafiseh Allahdadi Pages 97-119
    Violence is something that always happens in the real world and has many forms and types. This phenomenon is not limited to overt violence or physical violence, but also has hidden forms that are essentially hidden in language and speech. For example, the thinking and mentality of modernization and development at first sight reveals a desirable truth, yet in the world of thought and the resulting divisions one can discover traces of verbal or abstract violence. From this perspective, the leading article seeks to explore and understand the origins and origins of violence in Western theories of modernization and development, using Jacques Derrida's method of deconstruction. Derrida seeks to examine the dichotomies and contrasts in language by deconstruction method. Findings show that according to ontological determinism, epistemology and methodology, theories of modernization and development, as well as semantic distinctions and contrasts in their innovative concepts such as rational / irrational, tradition / modernity, developed / backward, savage / civilized, cultured / uncultured, urban / rural, poor / rich, etc. These theories carry abstract and fundamental violence or the same primary violence that they have the capacity and ability to practice. Become secondary violence or objective violence.
    Keywords: Modernization, Development, Semantic Differentiation, Confrontation, Derrida, Linguistic Violence
  • Seyed Hamid Armand, Abdolmohammad Kashian * Pages 121-152
    One of the effective factors in managing and controlling sanctions is managing its psychological effects. Naturally, sanctions have a number of psychological effects, including fluctuations in the vital markets of the economy, and as a result, dealing with them properly plays an important role in managing market fluctuations. This article analyzes the interaction between the psychological aspects of sanctions and foreign exchange market, housing and stock market risk using the (VAR) model. The results of this model show that there is a correlation between the psychological effect of sanctions and the risk of market in the short and longterm. The psychological effect of sanctions increases the risk of foreign exchange and stock market and reduces the risk of fluctuations in the housing market, and in contrast, the increased risk of currency and stock market fluctuations leads to an increase in the psychological effect of sanctions on society. In other words, the public perception and mental image created in society show the effectiveness of sanctions and this is a great help to sanctioners to increase pressure. it is suggested that by minimizing the psychological aspects of sanctions, showing their insignificance, the pressures of market fluctuations are largely controlled.
    Keywords: Fluctuations, Foreign exchange market, Housing Market, Stock market, psychological effect of sanctions, Risk Management
  • Fariborz Mohammadi *, Seyed Mohammadjavad Momeni, MohammadHossein Tagvi Kutnai Pages 153-176

    Before the two world wars, the geostrategic territories were drawn based on military goals, as a result, the geopolitical regions had to justify and contain military goals and plans, and for this reason, as soon as the slightest change in the structure of the geopolitical system of any country is felt, military conflict and recourse are created. Force was unavoidable. Over time and after the collapse of the Eastern Bloc and the emergence of new changes and developments in the category of security and strategic issues and the predominance of political economic goals over purely political issues, the structures of geopolitical systems are moving towards becoming a geoeconomy, hence the geostrategic territories even Farsangs away from the territorial borders should have an economic-military justification. This is a remarkable turn that we are witnessing today a change in the various strategies of the powers, especially the United States of America, and on this principle, the word geoeconomy was proposed for the first time at the end of the 1990s, which some mistakenly consider to be a substitute for geopolitics, and another group mistakenly They think that the era of geopolitics is over and the era of geoeconomics is in question. While this is a mistake in the interpretation of concepts because the word geoeconomy is actually a change in the name and purpose of geostrategy. In a more correct interpretation in the concept of geo-economics, the goals have been transformed into strategic goals by taking advantage of the geopolitical platform by interfering in the economic strategies.

    Keywords: Geography, Power, Economy, Geostrategic, geopolitical, Geoeconomics, West Asia
  • Alireza Kazemizad Haidar Baghi, Hossein Ahmadisefidan *, Aziz Javanpour Heravi, Ehsan Shakeri Pages 177-197

    This study aims to provide a suitable strategy for cyberspace management with a political participation approach using the SWOT technique. The research method was descriptive-correlation. The statistical population of the study included all citizens of Tabriz in 2021. The number of them was unlimited and unknown, which according to Cochran's formula, 384 people were used by simple random sampling method. Data collection tools included a researcher-made questionnaire of 51 researcher-made questions to measure the extracted strategies and the standard questionnaire of political participation Farajzadeh (2014). Descriptive and inferential statistics with SPSS software were used to analyze quantitative data. The results showed that conservative strategy and defensive strategy in cyberspace management have an adverse effect on citizens 'political participation and offensive strategy and competitive strategy in space management have a positive effect on citizens' political participation. And the rate of political participation of 8.3% of citizens was very low, 17.4% low, 38.3% moderate, 21.4% high and 14.8% very high. In general, the political participation of citizens is moderate.

    Keywords: strategy, SWOT, Management, Cyberspace, political participation